Har under de senaste veckorna återigen börjat läsa “Från Holes till Sherlock”. Men igår upptäckte jag att jag bara hade ca 40 sidor kvar innan källhänvisningar och register. Då kunde jag inte längre hålla mig. Dags att läsa klart denna fantastiska bok. Och som Mattias skriver i den. Man blir indragen i denna värld som byggdes upp av Arthur Conan Doyle i slutet av 1800- och början på 1900-talen. Som redan från början älskats och om jag tolkar det rätt haft en stor “fandom” runt om i världen av sällan skådat mått. Idag är det vanligt att skapelsen får ett eget liv och författaren/skådespelaren/skaparen hamnar i skymundan och får se sig själv mycket som en informationskälla för högst levande personen han eller hon har skapat. Kan tänka mig att det var lite annorlunda hur sådant hanterades vid det aktuella sekelskiftet.

På bokrean förra året köpte jag “Sherlock Holmes samlade verk” i en vacker utgåva. Det vill säga alla noveller, romaner och samlingar Conan Doyle skrev om detektiven. Nu ska jag sätta tänderna i dem efter att ha läst denna bok och lyssnat på nyare intervjuer med Steven Moffat, en av skaparna av BBC’s serie Sherlock har jag fått den djupare inblick jag älskar att drivas av när jag läser en bok och det som gör att jag läser om den igen och igen.

Men förutom det ska jag bege mig till www.sherlockholmes.se och lära mig mer och sätta på forskarglasögonen när jag läser.

Frågan är vad var det egentligen som startade detta intresse hos mig. Jag var ju på Baker Street som barn och hela tiden varit lite halvt intresserad. Men inte på detta sätt. Jo:
På bokmässan när “Från Sherlock till Holmes” släpptes hittade jag boken och tyckte att det var den perfekta presenten till Gry​ jag visste ju hur mycket hon älskade BBC serien och precis som mig tycker hon om att läsa mycket så en bok är aldrig fel. Begav mig till Piratförlagets monter och upptäckte till min förargelse att det hade varit signering för boken några timmar tidigare, men det spelar ju inte så stor roll. Jag hade bestämt mig och signerade böcker är min passion och jag visste inte hur Gry tänkte angående detta.
När jag ska betala för boken så får jag frågan av kvinnan i kassan: Vill du ha den signerad. Jag blir helt överrumplad författarna brukar ju inte vara kvar i de olika montrarna så länge mellan signeringar, visste såklart inte att Mattias arbetar på Piratförlaget då, men jag svarar något i stil med “ja visst” varpå kassörskan drar en man i kavajen och ber honom signera boken. Jag vet inte om han/du blev lika överrumplad som mig eller om det hände flera gånger, för mig var det en “once in a lifetime”

Men iaf.. Jag började efter många om och men se Sherlock igen Gry hade visat mig första avsnittet men jag blev inte fast direkt. Försökte igen efter att jag köpt boken till henne och den här gången hände det, jag fastnade totalt och sen dess är jag “Sherlocked” Det kan Artur intyga. Så jag bestämde mig för att köpa boken till mig själv och läsa den och nu är jag alltså klar.

Det har varit en fantastisk resa och jag ser mycket fram emot att lära mig mer om denna värld jag knappt visste fanns.
Oj, detta blev något annat än det Facebook inlägg jag först tänkt skriva. Men lika bra det, nu har jag en anledning att återuppliva bloggen också!

NU!! Ska jag läsa tillägget jag precis hittade efter källhänvisningarna och registret. Tack för mycket trevlig läsning herr Boström! Ser fram emot att läsa fler texter av dig, bland annat boken du håller på med nu.